• Anasayfa
  • Haberler
  • Yapay Zeka 3D Yazıcıdan Mükemmel Bir Rembrandt Tablosu Ortaya Çıkardı

Yapay Zeka 3D Yazıcıdan Mükemmel Bir Rembrandt Tablosu Ortaya Çıkardı

Yapay Zeka 3D Yazıcıdan Mükemmel Bir Rembrandt Tablosu Ortaya Çıkardı

Bugünlerin ana tartışma konularından bir tanesi robotlar ve yapay zekalar. Ortaya çıktıklarından beri birçok mesleği bitirmek üzere olan bu ikilinin yeni hedefi ise tablolar. Üzerinde 18 ay uğraşılan bir yapay zeka altyapısı, ünlü ressam Rembrandt'ın tablosunu kopyalamayı başardı.

 

Sergilenmeye başlandıktan sonra herkesin dikkatini çekmeyi başaran tablo, aslında Rembrandt van Rijn'in 1600'lü yıllarda çizdiği bir erkek portesine ait. Tablonun orijinali oldukça ünlü; ancak Amsterdam'da sergilenmeye başlanan "The Next Rembrandt" oldukça farklı bir eser. Bu yeni tablo, Orta Çağ'ın yağlı boya teknolojisinden çok öte bir şekilde, yapay zekayı ve 3D yazıcılar kullanılarak meydana getirildi.

Rembrandt'ın eserlerini anlamak için oluşturulan algoritma, sanatçının diğer çalışmalarının yanı sıra özellikle şapka giyen bu erkek portesi üzerine yoğunlaştı. Portrede yer alan adamın göz, ağız, kulak gibi çeşitli noktalarına odaklanan yapay zeka, burada renk yoğunluklarını ve oranları algılayabildi ve bunun sonucunda ortaya tablonun bir repkilasını çıkardı.

Bununla birlikte, ING Bank ve Microsoft gibi büyük şirketlerin desteklerini de alan proje sonucunda ortaya çıkan bu yapay zeka, çeşitli hesaplamalar da yapabiliyor. Bu hesaplamalardan bir tanesine göre, tabloda yer alan Kafkasyalı erkek 30-40 yaşlarında. Üzerinde tartışmalar yapılan bir başka konuya daha açıklık getiren yazılım, tablodaki erkeğin sağa baktığını da ortaya çıkarmış

 

                                                                                                                                                  http://www.tamindir.com/yapay-zeka-3d-yazicidan-mukemmel-bir-rembrandt-tablosu-ortaya-cikardi_h-14826/

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.