Su Üzerine Yazı Yazan 3D Printer!

Su Üzerine Yazı Yazan 3D Printer!

Charles Hull ilk 3D yazıcıyı, stereolithography (SLA) teknolojisi kullanılarak üretti. O zamandan bu yana birçok başarılı işin altına imza atan 3D yazıcılar en son suya yazı yazmakla gündeme geldiler.

Charles Hull ilk 3D yazıcıyı, stereolithography (SLA) teknolojisi kullanılarak üretti. O zamandan bu yana birçok başarılı işin altına imza atan 3D yazıcılar en son suya yazı yazmakla gündeme geldiler. Teknoloji günümüzde bir hayli gelişti. Bu gelişmişlik 3D yazıcılarla farklı bir boyut kazandı. İsviçreli tasarım stüdyosu Drzach & Suchy altıgen boşluklu yapıda ve su üstünde durabilen 3D çıktısı ile suya yazı yazmayı mümkün hale getirdi. 3D yazıcı: Haiku Ürünün adı Haiku…

Cihaz, boşluklu yapı gibi görünüyor olsa da bu boşluklar farklı yönlere bakarak suyun altında düzgün bir yazı çıkartıyor. Yazının yüzde yüz net olması için ışığın tepeden vurması gerekiyor. Yazıdaki olumsuzluk ise güneşin ya da ışığın açısına göre bozulmalar yaşanabilmesi. 

 

                                                                                                               http://www.milliyet.com.tr/su-uzerine-yazi-yazan-3d-printer--teknoloji-2168963/

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.