• Anasayfa
  • Haberler
  • Local Motors’un 3D Yazıcı ile Ürettiği Araba 2016’da Yollarda

Local Motors’un 3D Yazıcı ile Ürettiği Araba 2016’da Yollarda

Local Motors’un 3D Yazıcı ile Ürettiği Araba 2016’da Yollarda

Local Motors firması daha önce Dünya’nın ilk 3d yazıcı ile üretilmiş arabasını üretmişti. Firma bugün Dünya’nın ilk son kullanıcı ürünü olan 3D yazıcı ile üretilmiş arabası LM3D Swim’i duyurdu. Araç önümüzdeki yıl üretilmeye başlanacak ve çoğu parçası 3d yazıcı ile üretilecek, kişiye özel bir araç olacak. Aracın üretimi için firma 2016 yılı bahar aylarında Indiegogo.com sitesinden bir kampanya ile çıkış yapmayı düşünüyor. 3D yazıcı ile basılmış aracın öngörülen yurtdışı satış fiyatı ise $53.000 olacak.

Aracın tasarımını yapan Kevin Lo geçtiğimiz Temmuz ayında Local Motors’un düzenleği tasarım yarışmasının kazananı. Ayrıca kendisi LM3D serisi için geliştirme aşamasında bir çok tasarımı bulunuyor. Firma 2016 yılı boyunca aracın çarpışma ve yol testlerini yapacak ve trafiğe çıkması için gerekli sertifikasyonları tamamlayacak. Şirketin LM3D araç için seçtiği slogan ise “Güvenli, Akıllı ve Sürdürülebilir”.

Şirket kuracağı üretim tesisinde yapacağı dev boyutlarda 3d yazıcılar ile yılda 2400 adet aracı üretmeyi planlıyor. Kurulacak microfabrikada ürünler hızlı bir şekilde kalıp maliyeti olmadan daha ucuza üretilebilecek ve tasarımlar hızlıca üretime geçebilecek. Şirket ilk prototip tasarımına geçtiğimiz Temmuz ayında başlamış ve Eylül ayında ilk prototiplerini 3d yazıcı sayesinde üretebilmişler.

Aracın parçalarının yüzde 90’ı 3D yazıcı ile üretilmiş parçalardan oluşuyor. Kullanılan malzeme ise %80 ABS ve %20 karbon fiber. Tekerlek, şasi gibi parçalar ise geleneksek yöntemlere göre üretilmiş.

 

                                                                                                                                  http://www.priyoid.com/haberler/local-motorsun-3d-yazici-ile-urettigi-araba-2016da-yollarda/

 

 

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.