Dünyanın En Büyük 3D Yazıcısı

Dünyanın En Büyük 3D Yazıcısı

WASP dünyada yardıma ihtiyacı olanlara, evsizlere destek olabilmek için mükemmel bir proje geliştiriyor ve dünyanın en büyük 3D yazıcısını yapıyor.

3D yazıcılar hayatımızda gün geçtikçe daha yaygın bir yere sahip oluyor. Kimileri iş amaçlı kimileri ise eğlence için kullanabiliyor. Dünyanın Gelişmiş Kurtarma Projesi (WASP) geçtiğimiz günlerde “Big Delta” adındaki dünyanın en büyük 3D yazıcısını yapmak ile ilgili olan planlarını açıkladı.

3D yazıcı ile ev yapmak

Bu yeni yazıcının 100 Watt gibi bir enerji ile çalışıp, sadece toprak ve kil kullanarak çok düşük maliyetli evler yapması bekleniyor.  Projenin asıl amacı doğal afetlerin vurduğu yerlerde tekrar yerleşik hayatı sağlamak ve ev desteği sunmak. Ayrıca WASP, aşırı nüfusa sahip bölgeler için de bu projeyi uygun görüyor. Birleşik Milletler önümüzdeki 15 yıl içinde yüz bin adet yeni ev yapılmasını beklerken, WASP ise 2030 yılında 4 milyar kişinin bu evlerde yaşıyor olacağını tahmin ediyor. Üstelik yıllık 3 bin dolar gibi düşük geliri olanlar bile bu evlerde rahatça yaşayabilecekler.

 

                                                                                                                                                                           http://shiftdelete.net/dunyanin-en-buyuk-3d-yazicisi-64278

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.