Çin'de 3D Yazıcı ile 200 Metrekare Ev Yapıldı

Çin'de 3D Yazıcı ile 200 Metrekare Ev Yapıldı

Çin’de, ev sahibi olmak isteyen çoğu insanın hayalini süsleyen ev projesi yapıldı. 3D yazıcılardan çıkan 200 metrekarelik ev ortalama 12 bin TL’ye mal edildi.Günümüzde işi gücü olan ve kendi özel yaşam alanını kurmak isteyen herkesin ortak sorunu iyice kendinden geçen ev fiyatlarıdır. Hele bir de evlenmeye karar verdiyseniz ve ortalama sayılabilecek bir geliriniz varsa bu fikri unutun gitsin. 

Bu sorun, Çin’de uygulanan yöntemle tarihe karışacak gibi görünüyor. Her yerde görmeye alıştığımız 3D yazıcılar, inşaat sektörüne de el atarak maddi açıdan büyük rahatlık sağlamaya hazırlanıyor. Az önce belirttiğimiz gibi sistem Çin’de kullanıldı ve 200 metrekarelik ev yalnızca 12.580 TL’ye mal edildi. Günümüzde, 200 metrekarelik müstakil bir evin fiyatının ortalama 300 bin TL (yerine göre değişir) olduğu düşünüldüğünde bu evden birkaç tane yapıp kiraya vermek oldukça mantıklı gibi. 

Peki bu adamlar bu evi nasıl yaptı? Nasıl bir sistem kullandı? Şanghay kentinde kurulan 3D yazıcı, 32 metre uzunluğunda, 6.6 metre yüksekliğinde ve 10 metre eninde olacak şekilde tasarlandı. Evlenme kararı alan çiftler için mükemmel bir yöntem olan projeyenin en kısa zamanda ülkemize de uğramasını diliyoruz.  

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.