Ay’ın evreleri salonunuzda

Ay’ın evreleri salonunuzda

Ay’ın 1/20 milyon ölçekli bir replikası olan MOON, Ay’ın evrelerini masanızın üzerine getiriyor. Etrafında dönen LED aydınlatmanın etkisiyle Dünya’dan göründüğü gibi gerçekçi bir görsellik sunan Ay küresi, bugüne kadar üretilmiş topoğrafik olarak hatasız ilk ürün.

Londra merkezli bir ekibin Kickstarter projesi olarak ortaya çıkan MOON, topoğrafik hatasızlığını Ay Keşif Aracı’nın verilerinden yararlanıyor olmasına borçlu. Öte yandan üretiminde elektronik ve mekanik mühendisliğin yanı sıra biçimlendirilmesi sırasında el işçiliğinin de izlerine rastlamak mümkün.

NASA’nın 2009 yılında uzaya gönderdiği Ay Keşif Aracı (Lunar Reconnaissance Orbiter – LRO), Ay’ın yüzeyini karış karış fotoğraflamış ve Ay yüzeyinden yüzbinlerce görüntü toplamıştı. MOON’un geliştiricileri olan Oscar Lhermitte ve Kudu Studio, teknoloji, bilim ve sanatı bir araya getirdikleri projelerinde bu verilerin yanı sıra 3D yazıcılardan da yararlanıyorlar. NASA’nın verileri sayesinde Ay yüzeyini bire bir canlandırabilen ekip, yüzeydeki tüm kraterleri gerçek yerlerinde gösteriyor. Ay’ın etrafında dönen LED ışıklar kürenin üzerine düştüğünde de Güneş’in Ay yüzeyinde oluşturduğu gölgeler gibi eşsiz bir görüntü oluşturuyor.

MOON

Son derece detaylı bu Ay küresi 1,8 kg ağırlığında. LED ışıkların 360 derece kürenin etrafında dönebilmesi için en az 550 x 500 mm’lik bir masanın üzerinde konumlandırılmaları gerekiyor. 3D yazıcı ile iki yarım küre olarak üretilen MOON’un kalıbı sayesinde küre kalıbın içinden zarar görmeden çıkıyor. Eldeki verileri en doğru şekilde kalıba yansıtabilmek için uzun saatler harcayan ekip, birkaç farklı 3D yazıcı, farklı teknikler ve farklı materyaller denemek zorunda kalmış. Ay’ın etrafında dönen LED ışıklar yine ekibin kendi tasarımı olan 64 KB bellekli MOON bilgisayarından aldığı komutla Güneş’in hareketlerini gerçek zamanlı olarak takip ediyor. Bu sayede apartman dairenizden göremediğiniz için takip edemediğiniz Ay’ın evrelerini bu estetik ve bire bir kopya ile gün gün takip edebiliyorsunuz.

Kickstarter’da 25 bin pound hedefine ilk birkaç günde ulaşan MOON’un üretim takvimine göre 2016 Eylül – 2017 Ocak tarihlerinde teslimatlarına başlanması bekleniyor. Erken davrananlar için tüm ekipmanın fiyatı 500 pound. Piyasaya çıktığında 700 pound’dan satılması öngörülüyor

 

                                                                                                                                                                                                                    https://www.log.com.tr/ayin-evreleri-salonunuzda-video/

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.