4B Yazıcı Hidrojel Baskı Nedir

4B Yazıcı Hidrojel Baskı Nedir

Hidrojel Baskı Nedir

Hidrojel; sentetik ya da doğal polimelerden oluşan, suyu %95 - %99 oranlarında emme, bünyesinde dağıtabilme özelliği olan malzemedir.Hidrojel ile yapılan baskı da hidrojel baskıolarak isimlendiriliyor. Hidrojeller akıllı jeller olarak da adlandırılmaktadır. 
4B Yazıcı (Dört Boyutlu Baskı) Nedir?

Üç boyutlu baskıda nesnenin x,y,z eksenlerinde boyutları mevcut iken, dört boyutlu 4B baskıda x,y,z eksenlerinin yanı sıra baskı zamanla şekil değiştiriyor; işte şekil değiştirirken geçen bu zaman, burada dördüncü boyut olarak ifade ediliyor. Bu tekniği kullanan yazıcılar 4B yazıcı olarak isimlendiriliyor.4D yazıcıların 3B yazıcılardan başlıca farkı ise kullandığı hidrojel isimli malzeme ve bunu basabilmek için gerekli parçalarıdır. Yine 3B FDM yazıcılar gibi üst üste yığma metodunu kullanır. Bu baskı tekniği sayesinde akıllı tekstiller,yumuşak elektronik cihazlar,biyomedikal uygulamalar,ajan olarak kullanılabilecek canlı benzeri robotları üretmek mümkün hale gelecek.

 

                                                                                                                                      http://teknikressamm.blogspot.com.tr/2016/03/4B-yazici-hidrojel-baski-nedir.html

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.