3D Yazıcıda Kan Damarı Geliştirildi!

3D Yazıcıda Kan Damarı Geliştirildi!

3D printerlar çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz günlerde plastik ürünlerin tekrar düzenlenebilmesine imkan tanıyan versiyonlarından sonra, bu sefer de kan damarı yapabilen 3d printer geliştirildi. Uzmanların verdiği bilgiye göre biyonik kan...

3D printerlar çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz günlerde plastik ürünlerin tekrar düzenlenebilmesine imkan tanıyan versiyonlarından sonra, bu sefer de kan damarı yapabilen 3d printer geliştirildi. Uzmanların verdiği bilgiye göre biyonik kan ile test edilen bu damarlar, vücut için gerekli olan bazı yapıtaşlarının ve ürünlerinin taşınmasına olanak sağlıyor.

Dolayısıyla yaşamsal faaliyetler için ihtiyaç duyulan yolun hazırlanmasına imkan tanıyor. Kan damarı yapımının ardından sağlık ve bilim dünyasında olduğu kadar teknoloji dünyasına da ışık tutan bu durum, ileri de belki bir çok hastalığın tedavisinde kullanılabilecek bir yöntem haline gelebilir. Dolayısıyla 3d printerların var olduğu şu dönemlerde iyi şeyler için kullanmakta fayda var.

Kim bilir belki de önümüzdeki günlerde organlarımızı da yenileyebilecek ya da hücrelere gerekli transferin yapılmasına imkan tanıyacak başka teknolojiler geliştirilebilir.

                                                                                                                            http://www.milliyet.com.tr/3d-yazicida-kan-damari-teknoloji-2159636/

 

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.