3D Yazıcı ile Üretilmiş Robotla Tanışın : MobBob

3D Yazıcı ile Üretilmiş Robotla Tanışın : MobBob

Daha önce de denildiği gibi “3D baskı ve robotlar sanki birbirleri için yaratılmışlar.” Bu iki teknoloji kol kola ilerliyor. 3D yazıcılar kendi gibi robotlar üretmeye başladılar bile. 

Daha önce de denildiği gibi “3D baskı verobotlar sanki birbirleri için yaratılmışlar.” Bu iki teknoloji kol kola ilerliyor. 3D yazıcılar kendi gibi robotlar üretmeye başladılar bile. Yani vardığımız şu noktada robotlar, yeni robotlar üretiyor diyebiliriz. Bu sistemlerin bu şekilde gelişmesinin en büyük nedeni, açık kaynaklı olmaları. Bu yüzden tasarımcılar ve mühendisler yeni robotik aletler üretirken 3D yazıcılar kullanmaya devam ediyor. 

Avusturalya’da yaşayan ve video oyunu üreticisi olan  Kevin Chan’e bunu anlatmamıza gerek yok. Çünkü, hayatını robot üreterek geçirmiş, aynı zamanda 3D yazıcı biliminde de geliştirmeler sağlamış. Kevin Chan kendine ait, eşsiz 3D yazıcıda yazılabilen bir robotla karşımıza çıkıyor. Robotun en büyük özelliği pahalı elektronik malzemeler kullanılmadan üretilebiliyor ve bir akıllı telefonu vücut olarak kullanıyor olması. Aynı zamanda bütün bilgisayar sistemini bu akıllı telefon üzerinden alıyor. Kevin bu robota MobBob adını vermiş.

                                                                                                                                http://www.webtekno.com/3dyazici/3d-yazici-ile-uretilmis-robot-ile-tanisin-h6161.html

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.