3D Yazıcı ile İşçi Robot Karıncalar Üretildi

3D Yazıcı ile İşçi Robot Karıncalar Üretildi

Alman otomasyon şirketi olan Festo’nun yapmış olduğu bu karınca robotlar, gelecekte fabrikalarda çalışmak üzere tasarlanabilecek olan robotların sadece başlangıç ürünleri.

Yeni bir 3D yazıcı haberiyle karşı karşıyayız. Her an bizi şaşkınlığa uğratan 3D yazılarla üretilen bu ürünler birer devrim niteliğindeler. Büyük bir değişimin sadece başlangıç ürünleri olan bu 3D ürünlerin haberini yapmak bile heyecan verici. Bu sefer karşımızdaki ürün robot karıncalar.

3D yazıcılarla yapılan bu robotların her biri bir insan eli boyutunda. Kamera vesensörlerle donatılmış olan bu robot karıncaların hareket kabiliyetleri olduça yüksek. En önemli özelliklerinden birisi de nesneleri kavramaları için bir çeşit pençeye sahip olmaları. Böylece bazı basit işleri yapmaları için programlanabiliyorlar. 

Alman otomasyon şirketi olan Festo’nun yapmış olduğu bu robotlar, gelecekte fabrikalarda çalışmak üzere tasarlanabilecek olan robotların sadece başlangıç ürünleri.

Robotları ilginç kılan bir diğer özellikleri ise bataryalarını tekrardan şarj etmek için antenlerini kullanıyor olmaları. Bataryalarının doluluk oranı belli bir miktara düştüğünde, robotlar kendiliğinden şarj ünitelerine doğru gidiyorlar ve kendi kendilerine şarj oluyorlar. Daha sonrada işlerine geri dönüyorlar.

 

                                                                                                                                                                                                                                                        http://www.webtekno.com/3dyazici/3d-yazici-robot-karinca-h6237.html

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.