3D Yazıcı ile Hasta Kaplumbağaya Protez Yapıldı

3D Yazıcı ile Hasta Kaplumbağaya Protez Yapıldı

Bir çok teknolojik gelişmeye yardımcı olan 3D yazıcılar bu sefer hayırlı bir işe vesile oluyorlar. 3D yazıcılar bu sefer, Pyramiding denilen bir hastalığı bulunan bu kaplumbağanın bir nevi hayatını kurtarıyor.

Hemen hemen her gün yaptığımız 3D yazıcı ile üretilen ürünlerin haberine bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Bir çok teknolojik gelişmeye yardımcı olan 3D yazıcılar bu sefer hayırlı bir işe vesile oluyorlar. 3D yazıcılar, Pyramiding denilen bir hastalığı bulunan bu kaplumbağanın bir nevi hayatını kurtarıyor. Pyramiding hastalığı, kaplumbağanın kabuğunun git gide piramid şekilinde büyümesi sonucunda oluşan bir hastalık. Gittikçe sivrileşen kabuğunun bazı yerlerinde çürükler ve delikler oluşuyor, bu da kaplumbağanın yaşama şansını yavaş yavaş ortadan kaldırıyor. Colorado Teknik Üniversitesi'nde yapılan bu çalışma sayesinde kaplumbağanın hastalığı gecici olarak çözüme kavuşuyor.

Roger Henry adında ki öğrenci, kaplumbağanın yaşaması için 600 saatini harcayarak, 3D ile basılmış kalkan görevi gören bir kabuk tasarlamış. Daha sonra ise plastik kullanarak bu ürününü basmış. Cleo adında ki kaplumbağanın iyileşmesinde büyük katkı sağlayacak olan bu protez, 2 yıl boyunca kaplumbağanın üzerinde kalacak. 3D yazıcılar ne kadar teknolojik gelişme sağlasada, bu örnek gibi protez yapımında da çok fazla fayda sağlıyorlar. Önümüzde ki yıllarda da insan protezleri için bir çok örnek görmemiz mümkün olacak gibi.

                                                                                                                         http://www.webtekno.com/3dyazici/3d-yazici-hasta-kaplumbaga-protez-h6283.html
 

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.