3D Yazıcı İle Organ Üretimi Yaygınlaşıyor

3D Yazıcı İle Organ Üretimi Yaygınlaşıyor

Bilim insanları 3 boyutlu yazıcı sayesinde canlı hücrelerin kullanıldığı çeşitli insan organları tasarladı. Araştırmacılar 3D bio-yazıcı kartuşu içindeki hücre ve benzeri bio-materyallerle kulak, burun ve yüz gibi çeşitli uzuvlar yapabiliyor.

3D (3 Boyutlu) yazıcılar icat edildiği zamandan günümüze kadar 3 boyutlu baskı teknolojisinde çığır açtılar. Hemen hemen her alanda kullanılmak üzere ürünlerin baskısının alındığı bu cihazlardan artık organ baskısı almakta mümkün hale geldi. Tabi baskı malzemesi de çok daha önem arz etmektedir.  Gün geçtikçe daha da önem kazanan ve insanların daha çok ilgisini çeken 3 boyutlu yazıcı teknolojisi  hızla gelişmeye devam ediyor. Şüphesiz şu anda en çok ilgi çeken konu ise 3 boyutlu yazıcıda organ ve doku baskısı alabilmek.

İlk 3 boyutlu  yazıcı ile canlı doku üretimi 2009'da Novagen 3d Printing Technology'le  başladı. İlk zamanlarda sadece doku baskısı alınabilirken bugünlerde organ baskısı alınabiliyor. Bu baskı teknolojisinin en çok kemik ve kıkırdak dokusu baskısı alınırken kullanılıyor. Hangzhou Elektronik Bilimler ve Teknoloji Üniversitesi araştırmacılar 3 boyutlu yazıcı sayesinde kulak ve burun baskısı alabiliyor.

                                                                                                                                                 http://www.webtekno.com/bilim-haberleri/3d-yazici-organ-uretimi-h11837.html

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.