3D Yazıcı İle Kalp Üretildi!

3D Yazıcı İle Kalp Üretildi!

MR taramalarından yola çıkılarak 3D yazıcı ile kalp üretildi. Eğer cerrahlar ameliyattan önce hastanın kalbi üzerinde birebir çalışma imkanı bulsaydı kesinlikle kalp ameliyatları çok daha güvenli olurdu. MIT ve Boston...

MR taramalarından yola çıkılarak 3D yazıcı ile kalp üretildi. Eğer cerrahlar ameliyattan önce hastanın kalbi üzerinde birebir çalışma imkanı bulsaydı kesinlikle kalp ameliyatları çok daha güvenli olurdu. MIT ve Boston Çocuk Hastanesi araştırmacıları tarafından geliştirilen bir sistem ile bu artık mümkün gibi gözüküyor. MR taramaları kullanılarak oluşturulan şemalar doktorlara hastanın kalbinin birebir modelini 3 saat içerisinde elinde tutmasına olanak veriyor. MR taramasına girdiğinizde makine değişik açılardan organın yüzlerce fotoğrafını çekiyor.

Düzgün ve yazdırılabilir bir 3 boyutlu modelleme için organın sınırlarını birebir ölçüde bilmek gerekiyor. Her parçanın düzgün olması kritik bir öneme sahip özellikle ameliyat olacak olan hastanın ameliyat nedeninin sıradışı bir anatomik bozukluk olduğunda. Eğer bir insan kalbin her bölümünün sınırlarını belirlemeye kalkarsa bu 200 den fazla tarama ve yaklaşık 10 saatlik bir süreç oluyor. Bu yüzden araştırmacılar bu durumu hızlandıran bir algoritma geliştirdi. Parçaların sınırlarını belirlemekle görevli olan kişi sadece 8 transeksiyon bölümü hazırlıyor ve bundan sonra görevi devralan algoritma işi bir saatte bitiriyor. Yazdırmak için ise sadece bir kaç saat beklemek gerekiyor.

                                                                                                                                     http://www.milliyet.com.tr/3d-yazici-ile-kalp-uretildi--teknoloji-2120645/

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.