3D YAZICI VE TASARIM MERKEZİ AÇILDI

3D YAZICI VE TASARIM MERKEZİ AÇILDI

Ekim ayında törenle açılan İzmit 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi’nde bu alana ilgi duyan ve proje geliştiren ortaöğretim ve üniversite öğrencileri projelerini gerçeğe dönüştürebilecek.

Kullanım alanı ve çözümleri sürekli gelişen 3d baskı sektörüne yerel yönetimler de tarafsız kalmıyor ve destek veriyor. Bu alanda bir ilke İzmit Belediyesi imza attı. İzmit Belediyesi 13 Ekim 2015’de 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi’ni törenle açtı. Açılış töreninde İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Nihat Ergün, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, yerel ve mülki yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Körfez Mahallesi’nde açılışı yapılan 3 katlı merkezde 3D yazıcı atölyesinin yanı sıra, bilgisayarlı eğitim salonu, kafeterya ve müze yer alıyor.

Bu merkezde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi ortak projeler yürütecek. Ortaöğretimdeki öğrencilere 3D teknolojileri öğrenerek bu alanda kendilerini geliştirme imkanı sunulacak, bununla birlikte üniversite öğrencileri bu merkezde geliştirdikleri projeleri hayata geçirebilecek. Eğitmen ve asistan olmak üzere 3 personelle çalışmalarına başlayan merkezde herhangi bir ücret talep edilmeden hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde hizmet verilecek. Son teknolojik yazıcıların yer aldığı merkezde 3D yazıcıların tüm fonksiyonları gençlere öğretilecek. Merkez de gençlerin tasarım kabiliyetlerini geliştirecek yazıcılarla birçok model çıktısını almak da mümkün olacak.

Okullarda 3D Sınıfları Kurulmalı

Açılış töreninde bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan çağı yakalamış toplumların teknoloji yarışında öne geçtiğini söyledi. Doğan şunları dile getirdi; “Bu projede Bakanımızın (Nihat Ergün) bizlere önemli katkıları oldu. Bu merkez ileride çok daha büyük ihtiyaçlara cevap verecek. Açılışımızı yaptığımız bu merkezimizle çocuklarımızın, gençlerimizin tanışmasını istiyoruz. Tasarım yetenekleri gelişsin, 3D yazıcı sistemlerine ilgi duysunlar istiyoruz. Bu tasarım merkezi sayesinde Türkiye belki de 3d yazıcısını üreten ülke olacak. Bu merkez güçlü Türkiye’nin gelecekte ülkeler ve uygarlıklar mücadelesinde yine anlı şanlı geleceğine ufak bir mihenk taşı olacaktır. Okullarda da bu uygulamanın hayata geçmesini temenni ediyoruz. 3D Yazıcı sınıflarının kurulması gerektiğine inanıyoruz. Belediye olarak buna katkı da sağlarız. Sanayi devrimi olarak da nitelendirilen bu alanda bir sıçrama tahtası olarak destek verilsin istiyoruz. Şehrimize ve ülkemize merkezimiz hayırlı uğurlu olsun.”

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.