3D Printerlar Sayesinde Ürünler Tekrar Düzenlenebilecek!

3D Printerlar Sayesinde Ürünler Tekrar Düzenlenebilecek!

3D Yazıcı dünyasından her geçen gün yeni bir haber alıyoruz ve hayatımızda yerleri gün geçtikçe artıyor.

3D Printer denilen üç boyutlu modelleme yapabilen cihazların hayatımıza girişiyle beraber prototip üretilmesi ve tasarlanması konusunda çığır açacak devrimler yaşandı. Sağlık, ulaşım, bilim ve gündelik yaşam olmak üzere hemen hemen her kategoriyi etkisi altına alabilecek bir buluş olan 3D Printer cihazları artık çok daha işlevsel prototipler üretebilecekler. Üstelik hatalı üretimlerde veya düzeltmelerde ise imkan tanıyacaklar.

Hasso-Plattner Enstitüsü‘nün İnsan Bilgisayar Etkileşimi Laboratuarı araştırmacıları, hali hazırda üretilmiş olan plastik prototiplerin üzerinden revizeye gidebilecek yeni bir sistem geliştirdi. Daha önceden prototipi hazırlanmış olan plastiğin, 3d kalıbının yeni kalıp ile birleştirilerek tekrar düzenlenebileceğini ve yeni kalıbın sisteme entegre edilmesi ile beraber tüm işlemlerin kısa sürede gerçekleşeceğini belirten ekip, onarım veya düzenleme ihtiyacı oluştuğu takdir de maksimum ham madde  ve enerji ihtiyacı olmadan, tamamen minimal şartlarda bir düzenleme işleminin bu  3d printer aracılığı ile yapılabileceğini belirtti. 

Her üreticinin duyduğunda çok sevineceği bu haber, belki de bilim ve teknoloji dünyasına çok yeni gelişmeler sunacak olan rüzgarların ilk fısıltıları olabilir. Önümüzdeki günlerde kullanılmaya başlanması düşünülen sistemin, başka prototip alanlarına uygulanıp uygulanamayacağı ise merak konusu.

                                                                                           http://www.3dmaster.com.tr/tr-tr/3d-yazici-haberleri/3d-printerlar-sayesinde-urunler-tekrar-duzenlenebilecek!#

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.