3D Printer İle Titanyum Yapay Çene Üretildi!

3D Printer İle Titanyum Yapay Çene Üretildi!

3D yazıcılar TIP alanında kendini kanıtlamaya devam ediyor! İşte Avustralya’da üretilen dünyanın ilk titanyum yapay çenesi… Teknoloji dünyasında, adından sıkça bahsettiren 3D Printer yani 3 boyutlu yazıcılar, maket, endüstriyel sanayi,...

3D yazıcılar TIP alanında kendini kanıtlamaya devam ediyor! İşte Avustralya’da üretilen dünyanın ilk titanyum yapay çenesi… Teknoloji dünyasında, adından sıkça bahsettiren 3D Printer yani 3 boyutlu yazıcılar, maket, endüstriyel sanayi, savunma sanayi, oyuncak pazarı gibi sektörlerin yanı sıra TIP alanında da büyük bir popülerliğe sahip. Geçtiğimiz zamanlarda hemen hemen insan vücudunun tüm dış organlarının yapay olarak üretilebilmesinde etkili olan 3D Printer, bu kez de yapay bir çene ile karşımızda. Avustralya’da ikamet eden 32 yaşındaki Richard Stratton, çocukluk yıllarından bu yana sol çene kemiğindeki eksiklik ile hayatını sürdürüyordu.

Çiğneme hareketlerinde zorluk çeken ve ağzını tam olarak açamayan/sıkamayan Stratton, hastane tarafından önerilen 3 boyutlu yazıcıda üretilen titanyum çene parçasıyla tedavi olmayı kabul etti. Üretilen yapay titanyum çene sayesinde normal insan çenesinin sağladığı tüm hareketleri yapabildiğini paylaşan Stratton’ın ameliyatı, Melbourne Univercity’de gerçekleştirilmiş. Aslında haberin başında “dünyanın ilk titanyum çenesi” olarak bahsettik ama daha önce bu yöntem 83 yaşında çenesini kıran ve köprü takılmak zorunda kalan kadında uygulanmış. İlk kez köprü yerine üretilen sol çene parçasıyla yaşamsal faaliyetlerini sürdüren Richard Stratton’un önceki ve sonraki hallerini galerimizden gezinebilirsiniz.

                                                                                                                                       http://www.milliyet.com.tr/3d-printer-ile-titanyum-yapay-cene-teknoloji-2077600/

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.