3 Boyutlu Yazıcı İle Zıplayan Robot Yapıldı!

3 Boyutlu Yazıcı İle Zıplayan Robot Yapıldı!

Bu yeni robotun öyle çok özelliği var ki başlığa ne yazılması gerektiğine karar veremedik. 3 boyutlu yazıcı ile esnek ve sert materyaller kullanılarak yapılmış ve kendine özgü bir tarzı var.

Bu yeni robotun öyle çok özelliği var ki başlığa ne yazılması gerektiğine karar veremedik. 3 boyutlu yazıcı ile esnek ve sert materyaller kullanılarak yapılmış ve kendine özgü bir tarzı var... Yani  zıplayabilecek kadar yakıtını kendisi taşıyor. Ve altından küçük bütan patlamaları yaratarak kendisini öne doğru fırlatıyor. Esnek ve yumuşak yapılı robotlar, süngersi canlıların insan yapımı iyi tasarlanmış robotları alt ettiği biolojiden yararlanılarak yapılmış. Neden mi? Bir çok araştırmaya göre minimal kayıp ile fabrikasyon için kendini organize edebilen kompleks yapıda olan biyolojik sistemlerin doğada insan yapımı mühendis ürünlerine üstün geldiği yönünde. Fakat tartışma 3 boyutlu yazıcıların bu hesaplamayı değiştirdiği yönünde.

Doğru yazıcı, çeşitli materyallerin doğru karışımı, hepsi kendine özgü yapılar. Ve bu kendine özgü yapılar alıştıkları yere göre dizayn ediliyor. Anlayışa göre farkında olduğumuz robotik projelerde dizayn kenine özgülükten önce geliyor. İçindeki sert ve yarı küresel yapı yakıt ihtiyacı ve kontrol ünitesini oluşturuyor. Başlık kısmının dışında 3 ayak bulunuyor ve bunların hepsi yarı küresel şeklinde. Ayakların hepsi baş kısmındaki yarı küresel yapı gibi yumuşak ve içinde bükülebilir örtü şeklinde yapılar var. Bu yarı küresel ayaklar sayesinde kendi içerisinde küçük patlamalar yaparak sıçarayabiliyor. Araştırmalar bu modüler dizaynın avantajlardan birinin ise bozulan parçaların anında değiştirilebilmesi. Belki bir gün 3 boyutlu yazıcılar güzel haber yazan editör bile yapacaklar, kim bilir...

 

                                                                                                                          http://www.milliyet.com.tr/3-boyutlu-yazici-ile-ziplayan-teknoloji-2085859/

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.